Ricinusovo olje

8 novembra, 2021 | Lepota in zdravje

Ricinusovo olje je rastlinsko olje, ki se pridobiva iz semen rastline ricinus po hladno stisnjenem postopku. Čeprav je rastlina strupena, ima ricinusovo olje blagodejno delovanje in je zelo cenjeno v zdravilstvu. Pozitivno deluje na imunski sistem, zmanjšuje vnetja, izboljšuje prebavo in delovanje jeter.
Ricinusovo olje je blago rumene barve in skoraj brez okusa, je kemijsko zelo bogato, saj ga sestavljajo 80% trigliceridi. Rastlina uspeva v tropski Afriki.

Dobre lastnosti

Zaradi dobrih lastnosti ricinusovega olja se veliko uporablja v kozmetični industriji. Ima zelo majhno molekularno maso in zato hitro prodre globoko v kožo. Uporablja se lahko samostojno ali pa ga dodajajo v kreme za nego proti strijam, obrazno nego proti gubam in aknam. Ricinusovo olje je bogato z vitamini in minerali, vključno z močnim antioksidantom vitaminom E, zato je odličen za nego poškodovanih las in lasnih korenin, podaljšanje trepalnic in okrepitvi obrvi.

Preverite, kako lahko ricinusovo olje uporabite tudi vi sami doma:

 1. Za nego las, obrvi in trepalnic:
  Ricinusovo olje ščiti lase in jim pomaga pri rasti. Podobno deluje na trepalnice, saj jih podaljšuje in na krepitev obrvi. V sodobnem času so daljše in goste trepalnice izredno popularne, zato si dekleta nekaj kapljic olja dajo na maskaro in nanesejo na trepalnice.
  Obrvi si namažete tako, da kanete nekaj kapljic olja na prste in nanesete na obrvi.
  Za boljšo rast las pa olje nanesete direktno na lasišče vsaj eno uro pred umivanjem las, nato pa ga dobro izperite.
 2. Poškodovane konice las:
  Zaradi zunanjih vplivov, biološkega staranja in uporabe sušilcev za lase, postanejo lase in konice izredno suhe, razcepljene in lomljive. Za te težave je uporaba ricinusovega olja odlična rešitev, saj vsebuje vitamin E in omega-6 maščobne kisline, ki bosta uspešno obnovila poškodovane konice.
  Ricinusovo olje lahko uporabite samostojno ali v kombinaciji z drugimi olje (olivno, jojobino). Kanite nekaj kapljic olja na prste in ga nanesite na konice las. Nato lase dobro prečešite.
 3. Za nego obraza proti staranju:
  Olje odlično pomaga v boju proti gubam, aknam in pomaga izboljšati ten kože. Kožo nahrani, ji daje vlago, s tem pa zmanjšuje nastanek gub in drugih znakov staranja. Je izredno učinkovito pri proizvodnji kolagena in elastina. V ta namen si lahko sami doma pripravimo obrazni tretma ali na drugih delih telesa.
  Na vatko kanemo nekaj kapljic olja in ga nanesemo na obraz, pustimo delovati vsaj eno uro in nato speremo z vodo. Koža bo mehka, nahranjena, navlažena, obogatena z maščobnimi kislinami in bo imela lep ten.
 4. Nega proti aknam:
  Olje ima antibakterijsko delovanje, zato je odlično v boju proti aknam. Vsebuje ricinolno kislino, ki preprečuje razvoj bakterij na koži in na ta način zdravi akne, brez da bi se koža izsušila.
  Uporabite ga tako, da nanesete olje na čist in umit obraz ter ga pustite nekaj ur tekom dneva, ali preko noči na obrazu. Zjutraj si obraz sperite z hladno vodo. Pazite edino na to, da zaščitite blazino z brisačo, da ne bo sledi olja na blazini.

O PODJETJU

Logo

Podjetje BITAX d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2003. Je uvoznik in distributer različnih blagovnih znamk, ter proizvajalec lastne blagovne znamke My Nuti. V svoji ponudbi zastopa prehranska dopolnila, živila in kozmetiko.

Attemsov trg 9B
3342 Gornji Grad
Slovenija

Telefon: 051/636-652


Ostale objave

Dom in vrt

5 maja, 2021

Zunanji Screen

Zakaj? Pri podjetju Tehrol Hiša Senčil je za nas pomembno, da imamo trpežne, dolgotrajne zunanje screen-e, ki jih prodajamo. Vemo, da so ti zasloni za vas pomembni. Preprečujejo, da bi prišle v vašo hišo, ko odprete okna, muhe, ki brnijo okoli vašega zunanjega smeti. In preprečujejo, da bi celo vrsto potencialnih škodljivcev uporabila vaša okna … Continued

Preberi več >

Lepota in zdravje

18 avgusta, 2021

MENOPAVZA, PERIMENOPAVZA, POSTMENOPAVZA

Menopavza, perimenopavza in postmenopavza so obdobja v življenju ženske, ko se menstruacija ustavi. To je konec ženskih reproduktivnih let. Perimenopavza je prva stopnja tega procesa in se lahko začne osem do deset let pred menopavzo. Menopavza je točka, ko ženska nima menstruacije vsaj 12 mesecev. Postmenopavza je stopnja po menopavzi. Zakaj nastopi menopavza? Naravna menopavza … Continued

Preberi več >