Maros - Feng Shu
Dom in vrt

Kako urediti svojo spalnico po Feng Shuiju?

Če bi morali izbrati eno sobo v domu, ki bi ga morali urediti po Feng Shuiju – je to zagotovo spalnica.

Spalnica je v filozofiji feng shuija najpomembnejša soba doma. To je soba, v kateri preživite največ časa in je za vas najbolj osebna. Poleg tega veliko ur spite v tej sobi. Med spanjem ste v bolj pasivnem stanju, zato na vas res vplivajo vse energije v spalnici.

Feng shui spremembe, ki jih naredite v spalnici so vam najbližje in pomembno vplivajo na vas. Preberite si naše nasvete, kako feng shui umestiti v vašo spalnico.

#1 Dobra postavitev postelje

Prepričajte se, da je vaša postelja v vodilnem položaju. To pomeni, da je postelja obrnjena proti vratom.

Postavite vzglavje ob trdno steno tako, da je na voljo prostor na drugih treh straneh postelje.

#2 Kvalitetno vzglavje postelje

Vzglavje predstavlja stabilnost in podporo v vašem življenju, predvsem pa v vaših romantičnih odnosih. Najboljša vzglavja so trdna. Bodite pozorni, da je vzglavje dobro pritrjeno na posteljo, da boste lahko občutili maksimalno podporo in moč.

#3 Prostor pod posteljo

Dobro poglejte, kaj imate spravljeno pod posteljo. Predmeti pod našimi posteljami vplivajo na vas, ko spite. Karkoli že imate pod posteljo, lahko predstavlja ali ustvarja podzavestne bloke v vašem življenju.

Pisma bivših partnerjev vas lahko zadržujejo v trenutni situaciji. Čevlji lahko poskrbijo, da se boste počutili, kot da se premikate, namesto da počivate. Prtljaga vas lahko drži na poti in se nikoli ne počutite kot doma.

Čas je, da počistite prostor pod posteljo. Če je mogoče, je priporočljivo, da pod posteljo sploh ni prostora za shranjevanje. Nato lahko energija življenjske sile prosto teče povsod in vas med spanjem pomladi. Če morate ta prostor uporabiti za nekakšno shranjevanje, se držite mehkih predmetov, povezanih s spanjem, kot so posteljnina, odeje in blazine.

#4 Zmanjšajte količino elektronike v spalnici

Na praktični ravni vsi vemo, da lahko prisotnost naprav v naši spalnici moti naš spanec. Če imate težave z dobrim nočnim počitkom, poskusite po svojih najboljših močeh preprečiti, da bi elektronika prišla v spalnico. Nakup budlike in branje samo knjig sta dva načina, da se zabavate, ne da bi potrebovali telefon ali drugo elektroniko.

#5 Omislite si par nočnih omaric

Poskrbite, da bo na vsaki strani postelje dovolj prostora za nočni omarici. Dve nočni omarici sta boljši kot samo ena. Omogočajo, da ima vsak partner (ali bodoči partner) svoj prostor in shrambo.

#6 Vključite barve, ki so prijazne Feng Shuiju

Na kratko, najboljše barve za vašo spalnico so v veliki meri odvisne od tega, kaj potrebujete. Če želite v svoji spalnici malo več strasti, posksusite dodati nekaj rdečih odtenkov. Zemeljske in nevtralne barve zagotavljajo večjo podporo in sprostitev. Če iščete pomlajevanje in vitalnost, poskusite modro in zeleno. Odtenki roza in breskve so idealni odtenki za privabljanje partnerstva.

Najpomembneje je, da jih začutite. Bodite pozorni na to, katere barve vas privlačijo. Včasih točno vemo, kaj potrebujemo, če le poslušamo.

#7 Bodite izbirčni glede dodatkov

Umetnine v naših spalnicah lahko veliko povedo in vplivajo na naše osebno življenje.

Če želite romantiko je smiselno družinske fotografije imeti v drugih prostorih v hiši. Če ste samski in iščete partnerstvo, se izogibajte slikam samskih ljudi in predmetov. Ne pozabite, da morate vedno upoštevati vaš slog in okus!

#8 Premaknite knjige

Obožujemo knjige, a če se v svoji spalnici ne počutite sproščeno, je čas, da za njih poiščete novo mesto.

Knjiga, ki jo trenutno berete je najbrž na vaši nočni omarici – kar je v redu. Govorimo pa o tem, da imamo kupe in kupe knjig v spalnici. Knjige so aktivna energija in spodbujajo naš um. Za bolj miren nočni spanec poskusite knjige prestaviti nekam drugam.

#9 Vaša domača telovadnica ne sme biti v spalnici

Oprema za vadbo je zelo jang, kar pomeni, da je vir aktivne energije. Čeprav je to lahko odlično v drugih delih vašega doma, v vaši spalnici ni zelo koristno. Želite, da je spalnica bolj jin, da vam pomaga pri počitku in spanju, zato je najbolje, da vadbeno opremo hranite v drugem delu vašega doma.

#10 Naj bo vaše službeno življenje ločeno

Podobno kot oprema za domačo vadbo tudi spalnica ni najboljše mesto za domačo pisarno. Če imate mizo in delovne materiale tik ob postelji, se lahko zvečer težje sprostite, čez dan pa lahko tudi težje ostanete osredotočeni in pozorni.

Če drugje v vašem domu nimate prostora za ustvarjanje posebne pisarne, se potrudite, da v svoji spalnici ustvarite nekaj ločitve z zaveso, zložljivim zaslonom ali knjižno polico. Če tudi za to nimate prostora, poskusite svojo mizo ob koncu vsakega dneva pokriti z lepim kosom blaga.

#11 Upoštevajte velikost postelje

Če upate, da boste v svoje življenje povabili partnerja, poskrbite, da bo prostor za oba. Čeprav sta dve ločeni postelji primerni za otroke, niso idealne za odrasle v razmerju, saj ni prostora za drugo osebo.

#12 Dodajte živahne zelene rastline

Žive zelene rastline dodajo v prostor živahno življenjsko energijo. Ne pozabite na osvetlitev, toploto in vlažnost vaše spalnice in izberite rastlino, ki bo tam uspevala.

Rastline vabijo obnovitveno energijo in rast na vseh področjih vašega življenja. Bodite prepričani, da izberete rastlino, ki deluje s svetlobo, ki je na voljo. Tudi, če ste novi pri rastlinah, poskusite s takšno, za katero je enostavno skrbeti.

#13 Premišljeno izberite posteljnino

Veliko pasivnih ur preživite v počitku in spanju v svoji postelji, zato je dobro razmisliti, s čim se obkrožate v tem času!

Barvo posteljnine lahko izberete gleda na to, kaj želite privabiti v svoje življenje.

#14 Dodajte sveže cvetje

Za rezano cvetje izberite cvetove, ki vas privlačijo. Lahko je zabavno poiskati tudi določene pomene rastlin in jih izbrati na ta način. Poskrbite, da bo voda sveža in cvete zavrzite, ko ovenijo.

#15 Očistite svojo spalnico

Navsezadnje si vzemite čas in redno čistite svojo spalnico. Lahko npr. razpršite sladko pomarančno olje, da osvežite zrak za najboljši feng shui!