Brusnični čaj

18 januarja 2022 | Lepota in zdravje

Popijte skodelico brusničnega čaja na dan, in odpravili boste bakterije stran!

Težave z vnetim mehurjem ali sečili, kronične bolezni sečevoda in urinarnega sistema, pogosto prisotne bakterije, pekoč vaginalni predel, itd. Vse to so pogoste zdravstvene težave, ki jih lahko omilimo ali celo odpravimo z rednim pitjem brusničnega čaja.

Brusnice so bogate s hranilnimi snovmi, ki dokazano zdravijo mehur in sečila. Zaščitijo celice in krepijo organizem. So izredno učinkovite pri krepitvi imunskega sistema, saj vsebujejo številne pomembne vitamine, ki so potrebni za zdravo življenje. Glavni vitamini v brusnicah so A, B1, B2, B3, C in K. Vsebujejo pa tudi minerale, ki jih zaradi naravnih procesov (kot je potenje) izgubljamo iz telesa vsak dan, zato jih moramo nadomestiti s prehrano: kalij, natrij, kalcij, magnezij in fosfor.

 

Zaradi vsebnosti velike količine vitamina C imajo brusnice kisel do rahlo trpek okus.

Brusnice vsebujejo še rastlinska vlakna in bioflavonoide, ki z antioksidativnim delovanjem zmanjšujejo tveganje za nastanek različnih bolezni, med njimi tudi raka dojke in debelega črevesa. Plod brusnice vsebuje glikozide (sladkorje) in lutein, ki je izjemno hranilo za zdrave oči in vid.

 

Brusnični čaj za zdrav mehur in sečila

Ob kroničnem vnetju sečil in mehurja so prisotne bakterije, ki povzročajo pekoč in nelagoden občutek. Sami si lahko pomagamo tako, da redno vsak dan pijemo brusnični čaj.

Aktivne snovi v brusnicah so proantocianidini in ti preprečujejo bakterijam, da bi se oprijele stene sečil in mehurja. Zaradi prisotnosti proantocianidinov se bakterije izločijo iz sečil in mehurja pri uriniranju.

Brusnic in pripravkov iz njih se morajo izogibati ljudje, ki so nagnjeni k ledvičnim kamnom, saj vsebujejo veliko oksalne kisline, ki vpliva na hitrejši tvorbo kamnov.

 

Brusnični čaj za zdravo srce, vid in dlesni

Brusnice vsebujejo antioksidativne snovi, ki lahko preprečijo nastanek in razvoj bolezni srca in ožilja. Pomagajo zmanjšati oksidacijo slabega holesterola (LDL). Zaradi prisotnosti hipurične kisline je naravni antibiotik in delujejo proti glivicam. Antocianini in proantocianidini pomagajo pri obnovi celic, ki so odgovorne za vid, uživanje brusnic pa je koristno za zdravje dlesni.

 

Pripravite si brusnični čaj doma

Brusnični čaj ima tako dobre lastnosti, da ni vredno čakati še kakšen dan, da ga skuhate. Tudi če ga pijete le preventivno, bo zaščitil vaše zdravje, vaš urinarni sistem in ni vam treba skrbeti za negativne stranske učinke. Brusnični čaj ima rahlo kisel okus zaradi visoke vsebnosti vitamina C. Je prijeten za pitje in si ga želite še več.

Brusnični čaj si lahko sami pripravite doma iz 100% posušenega ploda iz brusnica, ki ne vsebuje nobenih dodatkov, konzervansov ali drugih nepotrebnih snovi. Najbolj učinkovit je 100% naraven brusnični čaj, ki zagotavlja delovanje na mehur in sečila.

 

Priprava brusničnega čaja:

– eno čajno žličko čaja prelijte s 2 dl vroče vode,

– pustite stati vsaj 5 minut,

– nato precedite

– sladkate lahko po želji, oz. priporočamo brez sladkorja.

– popijete lahko tudi do 4 skodelice brusničnega čaja na dan.

O PODJETJU

Logo

Podjetje BITAX d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2003. Je uvoznik in distributer različnih blagovnih znamk, ter proizvajalec lastne blagovne znamke My Nuti. V svoji ponudbi zastopa prehranska dopolnila, živila in kozmetiko.

Attemsov trg 9B
3342 Gornji Grad
Slovenija

Telefon: 051/636-652


Ostale objave

Enaa je spletna trgovina s presežniki. Ekipa se sicer rada pohvali predvsem z odprtostjo in predanostjo kupcem, vendar pa ni mogoče spregledati, da gre za prvo in najstarejšo slovensko spletno trgovino. Prvi kupci so z Enaa že vse od leta 1999. Obenem je to z več kot 400.000 ponudbami največja spletna trgovina v regiji. Enaa … Continued

Preberi več >

Dom in vrt

18 maja 2021

Talne Rešetke

Ecoraster Talne rešetke združujejo vrsto plastičnih mrež z materiali za polnjenje, kot so gramoz, apnenec ali travnata površina, da ustvari trpežno površino za parkiranje, ki vlagi omogoča naravno vpijanje v tla. Uporablja se kot alternativa običajnim asfaltnim ali betonskim površinam, ki so drage za namestitev, nagnjene k poškodbam in zahtevajo zapletene drenažne sisteme za nadzor … Continued

Preberi več >