Prehransko dopolnilo

29 julija, 2021 | Lepota in zdravje

Prehranska dopolnila, ki so pomembna za naše telo

Prehransko dopolnilo – Vitamin C, Natrijev askorbat:

 • je nekisla oblika vitamina C, ki je primerna za ljudi z želodčnimi težavami in prekomerno kislost. Vitamina C naše telo ni sposobno izdelovati samo, zato ga vnašamo v telo s prehrano in ga moramo redno dodajati.
 • Ima zelo pomembno vlogo in veliko funkcij v telesu: ščiti pred prostimi radikali v telesu, izboljšuje absorpcijo železa v prebavnem traktu, zmanjšanje oksidativnih poškodb DNK in zmanjšanje oksidacije LDL holesterola. Je izredno dober antioksidant, potreben je pri sintezi kolagena, za normalno delovanje možganov in živčevja, krepi imunski sistem, zmanjšuje utrujenost in izčrpanost, prispeva k sproščanju energije pri presnovi, prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju.
 • Pomanjkanje vitamina C lahko povzroči slabo delovanje imunskega sistema, slabše celjenje rane, bolečen in krvaveče dlesni, izčrpanost.
 • Absorpcija vitamina C poteka v tankem črevesju. Manjši odmerki se absorbirajo v celoti; pri višjih odmerkih od 200 mg pa se absorbirajo tudi manj kot 20%. Preostanek vitamina C se izloči z urinom, zato je pomembno, da ga redno vnašamo v telo.
 • Potreba po vitaminu C se poveča pri športnikih, nosečnicah, sterješih ljudeh, pri kadilcih, ter fizično aktivnih.
 • Vitamin C najdemo v živilih kot so: paprika, črni ribez, krompir, špinača, zelje, cictrusi, paradižnik, ohrovt, itd.

 

Prehransko dopolnilo – Magnezij – Magnezijev klorid v obliki lističev:

 • Magnezij je pomemben za zdravo živčevje, mišice in kosti, sodeluje pri presnovi v telesu in pomaga pri sproščanju energije iz hranil.
 • Magnezij pomaga pri zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti, prispeva k ravnotežju elektrolitov, k delovanju mišic in živčnega sistema, ohranjanju zdravih kosti in zob, ima vlogo pri delitvi celic.
 • V telo se absorbira približno 30-60% zaužitega magnezija, večinoma v tankem črevesju, nekaj pa tudi v debelem črevesju. Organske oblike soli se nekoliko bolj absorbirajo v telo kot anorganske.
 • Pomanjkanje magnezija privede do sprememb v zmedenosti, depresiji, izguba apetita, mišični krči, previsok krvni tlak, motnje s srcem.
 • Previsok odmerek magnezija pa lahko povzroči drisko, šibkost mišic, slabost, psihične težave, izgubo apetita, nereden srčni utrip. Še posebej so previsoki odmerki magnezija nevarni za ljudi, ki imajo oslabljeno delobanje ledvic.
 • Dober vir magnezija najdemo v živilih: ribe, soja, meso in mlečni izdelki, semena, oreščki, žita, stročnice, krompir, banane.
 • Magnezijev klorid razstopimo v vodi. Pripravimo ga lahko v steklenici in ga pijemo tekom dneva. V kolikor ga hranimo v hladilniku, na ta način izgubi grenak okus.

O PODJETJU

Logo

Podjetje BITAX d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2003. Je uvoznik in distributer različnih blagovnih znamk, ter proizvajalec lastne blagovne znamke My Nuti. V svoji ponudbi zastopa prehranska dopolnila, živila in kozmetiko.

Attemsov trg 9B
3342 Gornji Grad
Slovenija

Telefon: 051/636-652


Ostale objave

Šport

28 oktobra, 2021

Ali joga zmanjšuje celulit?

Obupano si želite zgladiti ta okraskek, podoben pomarančni lupini, na stegnih, trebuhu in nadlakti. Ustrezna hidracija, dobra prehrana in splošno uravnavanje telesne teže pomagajo zmanjšati ta celulit. Vadba, vključno z jogo, lahko pomaga zategniti mišice, da boste videti vitkejši in manj gibani. Vendar pa celulit prizadene 80 do 90 odstotkov odraslih žensk, pa tudi nekaterih … Continued

Preberi več >

Izobraževanje

7 julija, 2021

Tečaj Angleščine po vaši meri

Za izobraževanje in nadgrajevanje znanja ni nikoli prepozno. Stari rek »več jezikov znaš, več veljaš« pa dandanes velja bolj kot kadarkoli prej. Dobro znanje jezikov je namreč izjemna naložba, ki vam odpre številna vrata tako v zasebnem kot poslovnem življenju. To še kako velja za angleščino, linguo franco sodobnega sveta. Če bi radi osvežili svoje … Continued

Preberi več >