Prehransko dopolnilo

29 julija, 2021 | Lepota in zdravje

Prehranska dopolnila, ki so pomembna za naše telo

Prehransko dopolnilo – Vitamin C, Natrijev askorbat:

 • je nekisla oblika vitamina C, ki je primerna za ljudi z želodčnimi težavami in prekomerno kislost. Vitamina C naše telo ni sposobno izdelovati samo, zato ga vnašamo v telo s prehrano in ga moramo redno dodajati.
 • Ima zelo pomembno vlogo in veliko funkcij v telesu: ščiti pred prostimi radikali v telesu, izboljšuje absorpcijo železa v prebavnem traktu, zmanjšanje oksidativnih poškodb DNK in zmanjšanje oksidacije LDL holesterola. Je izredno dober antioksidant, potreben je pri sintezi kolagena, za normalno delovanje možganov in živčevja, krepi imunski sistem, zmanjšuje utrujenost in izčrpanost, prispeva k sproščanju energije pri presnovi, prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju.
 • Pomanjkanje vitamina C lahko povzroči slabo delovanje imunskega sistema, slabše celjenje rane, bolečen in krvaveče dlesni, izčrpanost.
 • Absorpcija vitamina C poteka v tankem črevesju. Manjši odmerki se absorbirajo v celoti; pri višjih odmerkih od 200 mg pa se absorbirajo tudi manj kot 20%. Preostanek vitamina C se izloči z urinom, zato je pomembno, da ga redno vnašamo v telo.
 • Potreba po vitaminu C se poveča pri športnikih, nosečnicah, sterješih ljudeh, pri kadilcih, ter fizično aktivnih.
 • Vitamin C najdemo v živilih kot so: paprika, črni ribez, krompir, špinača, zelje, cictrusi, paradižnik, ohrovt, itd.

 

Prehransko dopolnilo – Magnezij – Magnezijev klorid v obliki lističev:

 • Magnezij je pomemben za zdravo živčevje, mišice in kosti, sodeluje pri presnovi v telesu in pomaga pri sproščanju energije iz hranil.
 • Magnezij pomaga pri zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti, prispeva k ravnotežju elektrolitov, k delovanju mišic in živčnega sistema, ohranjanju zdravih kosti in zob, ima vlogo pri delitvi celic.
 • V telo se absorbira približno 30-60% zaužitega magnezija, večinoma v tankem črevesju, nekaj pa tudi v debelem črevesju. Organske oblike soli se nekoliko bolj absorbirajo v telo kot anorganske.
 • Pomanjkanje magnezija privede do sprememb v zmedenosti, depresiji, izguba apetita, mišični krči, previsok krvni tlak, motnje s srcem.
 • Previsok odmerek magnezija pa lahko povzroči drisko, šibkost mišic, slabost, psihične težave, izgubo apetita, nereden srčni utrip. Še posebej so previsoki odmerki magnezija nevarni za ljudi, ki imajo oslabljeno delobanje ledvic.
 • Dober vir magnezija najdemo v živilih: ribe, soja, meso in mlečni izdelki, semena, oreščki, žita, stročnice, krompir, banane.
 • Magnezijev klorid razstopimo v vodi. Pripravimo ga lahko v steklenici in ga pijemo tekom dneva. V kolikor ga hranimo v hladilniku, na ta način izgubi grenak okus.

O PODJETJU

Logo

Podjetje BITAX d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2003. Je uvoznik in distributer različnih blagovnih znamk, ter proizvajalec lastne blagovne znamke My Nuti. V svoji ponudbi zastopa prehranska dopolnila, živila in kozmetiko.

Attemsov trg 9B
3342 Gornji Grad
Slovenija

Telefon: 051/636-652


Ostale objave

Dom in vrt

18 avgusta, 2021

HLADNO STISKANA PASJA HRANA

Hladno stisnjena pasja hrana je edinstven način kuhanja, ki zadrži čim več sestavin hranil s hladnim stiskanjem peletov pri nizkih temperaturah. Standardni drobtin se kuha pri izredno visokih temperaturah, kar uniči večino dobrote, zato se vsi prehranski elementi, ki so bili tam za začetek, zdaj izgubijo, ko hrana pride v posodo vašega psa. To je … Continued

Preberi več >

Lepota in zdravje

18 novembra, 2021

Shine Bronze

Popoln ten je tisti, zaradi katerega ljudje obračajo glave, ko greste mimo njih na plaži. Ali pa tudi na ulici v mrzlem zimskem dnevu. To je tista seksi porjavelost, ki poudari vaš videz, ne glede na to, kaj nosite ali kje ste. In z BYROKKOvo pomočjo lahko zlahka pridobite ta popoln ten. Preberite, če želite … Continued

Preberi več >