Praktične ideje za ureditev kuhinje

24 februarja, 2022 | Dom in vrt

Zelo pomembno je, da imate dobro zasnovano kuhinjo v smislu funkcionalnosti in videza.

Dobro urejena kuhinja

Vsaka funkcionalna kuhinja naj bi vsebovala 10 omar in predalov. Nekateri ljudje bodo morda morali namestiti do 30 omar, drugi pa se lahko zadovoljijo s samo 5. Število odlagalnih mest, ki jih morate namestiti v vaši kuhinji, je močno odvisno od vaših potreb; vendar več kot imate prostora, bolj organizirana bo vaša kuhinja. Dobro organizirana kuhinja lahko bistveno izboljša produktivnost in učinkovitost. Ko boste imeli dovolj prostora za shranjevanje, boste porabili manj časa za iskanje pripomočkov ali sestavin

Prihranili boste tudi pri času, trudu in hrupu, ki ga potrebujete, da stlačite in pospravite vse svoje lonce in ponve ali jih izvlečete iz omaric. Poskrbite, da boste vsako omaro in predal določili za določeno skupino predmetov. Na primer, dodelite omaro za krožnike in predal za vaš jedilni in kuhalni pribor. Če imate navpično omaro, lahko dodelite eno polico za začimbe in drugo za riž, testenine, moko in sladkor. Prepričajte se, da se vam ne glede na dogovor, za katerega se odločite, to zdi naravno. Na ta način ne boste tvegali, da boste porabili veliko časa za njihovo iskanje.

Nevidna kuhinja

Na žalost potreba po več omarah in predalih pomeni, da boste imeli kuhinjo lahko potencialno neprivlačno. To je še posebej težava, če imate odprto kuhinjo, ki se zlije (ali ne) s preostalim delom vašega doma.

Na srečo obstajajo načini, s katerimi lahko celotno kuhinjo naredite skoraj nevidno. Ideja tega dizajna je, da se vsa vaša kuhinjska oprema skrije za nevidnimi vrat, kar omogoča, da se vaša kuhinja brezhibno združi v okoliški prostor. Hladilnik, toaster, aparat za kavo, mikrovalovna pečica in druge naprave lahko hranite za obloženimi drsnimi vrati. Uporabite lahko tudi potisne omare, ki se ujemajo z ostalim dizajnom vaše kuhinje, ali namestite nevidne ročaje.

Če imate v vašem domu prostor, bi bila lahko odlična ideja tudi izdelava shrambe. Če želite, da se stvari povišajo, lahko v svojo kuhinjo namestite televizijo in čeznjo ustvarite majhen dnevni prostor; nihče ne bo mogel reči, da je kuhinja. Ta nastavitev je lahko zelo koristna, če živite v majhnem domu.

Spoznajte svoje potrebe

Čeprav obstajajo osnovna kuhinjska orodja, ki jih mora imeti vsak, ima vsak različne prioritete. Najboljši način za ustvarjanje zelo praktične kuhinje je poznavanje lastnih potreb. Začnite z raziskovanjem, kaj vam je všeč in kaj ne, da boste lahko ugotovili, kateri predmeti so za vas nepogrešljivi. Če ste poznavalec kave, je samoumnevno, da morate poiskati najboljši aparat za espresso, ki bi ustrezal vašim potrebam.

Če imate hiter in naporen življenjski slog ter se veliko zanašate na hrano za seboj, potem razmislite o nakupu mikrovalovne pečice. Ko kupujete lonce in ponve, morate upoštevati tudi vrsto hrane, ki jo običajno kuhate. Tako ne boste porabili veliko denarja za opremo, ki jo na koncu ne boste uporabljali.

Prostor za čiščenje pod umivalnikom

Eno najbolj neizkoriščenih območij v vaši kuhinji je verjetno prostor pod umivalnikom. Ta prostor lahko dobro izkoristite tako, da namestite omaro za vse vaše čistilne potrebščine. Ne glede na to, ali morate po družinski večerji pospraviti jedilno mizo ali se znebiti nereda, ki ste ga naredili med kuhanjem, so čistilne potrebščine vedno dobra ideja.

V svoji kuhinji preživimo več časa, kot se zavedamo, zato nenehno iščemo načine, kako naše kuhinje narediti bolj praktične in privlačne. Na žalost funkcionalnost pomeni več odlagalnih površin, kar običajno zahteva grdo ureditev kuhinje. Po drugi strani pa vam bodo oblikovalske ideje pomagale kar najbolje izkoristiti svojo kuhinjo in zagotoviti, da bo ustrezala vsem vašim potrebam, ne da bi pri tem ogrozili oblikovalski element.

O PODJETJU

Logo

Podjetje Maros d.o.o., Šmartinska cesta 53, Ljubljana, je na slovenskem tržišču prisotno že od leta 1990. Na prodajnih mestih v Ljubljani na Šmartinski c. 53, CELEIAPARKU Celju in z OUTLET ponudbo v Slovenski vasi pri Brežicah, svojim kupcem nudimo vrhunsko evropsko pohištvo z najboljšim razmerjem med kakovostjo in ceno.

Šmartinska cesta 53
1000 Ljubljana
Slovenija

Telefon: 01 401 2030


Ostale objave

Turno smučanje je vrhunsko za mnoge smučarje, saj odpira povsem novo stran gora in letovišč. Potovanja, pustolovščine in nedotaknjen sneg naredijo to izkušnjo izjemno. Lahko pa se zdi za tiste, ki so novi v športu, nekoliko zastrašujoče, zato je tukaj nekaj nasvetov z napotki. Oprema – naj bo lahka Turno smučanje zahteva precej opreme, zato … Continued

Preberi več >

Ali ste vedeli, da klimatske naprave dandanes niso namenjene več zgolj ohlajanju zraka v prostoru? Zagotovo poznate nekaj različnih funkcij, kot na primer; razvlaževanje, ali pa denimo izmenjavo zraka brez spremembe v temperaturi. Kaj pa ogrevanje? Marsikdo niti ne ve, da na trgu obstajajo klime, ki omogočajo tudi to. Če ste med tistimi, ki zadevo … Continued

Preberi več >