5 nasvetov, kako izbrati prava senčila za vaš dom

1 marca, 2022 | Dom in vrt

Izbira pravega sloga senčil za vaš dom je lahko zastrašujoča. Veliko je dejavnikov, ki jih je treba upoštevati.

Ne glede na to ali gre za klasična merila, barve, videz, slog, funkcionalnost, cene, primernost ali za sodobnejše pomisleke, kot so lastnosti varčevanja in različne tkanine, je potreben dober razmislek. Potem pa na koncu obstaja še osnovno vprašanje – »ali sem se pravilno odločil?«

Tu lahko pomagamo. Z vrsto nasvetov, zasnovanih za lažjo odločitev, vam bomo pomagali zagotoviti, da vaša modna želja ustreza vašim funkcionalnim zahtevam. Ne glede na to, ali gre za rolete ali žaluzije, imamo na voljo veliko barv in stilov, ki vam bodo pomagali sodeči popoln videz vašega doma.

#1 Slog

Izbira sloga senčil je izhodišče: imate raje morda žaluzije ali rolete? Oboje so lahko videti fantastične, vendar mora stil, ki ga izberete odražati vašo sobo, njeno temo in seveda vaš osebni okus.

Žaluzije so trenutno zelo aktualne. Če vam je všeč videz belih senčil – še posebej tistih s širokimi lamelami – so lahko cenovno ugodna alternativa. Prav tako so nalašč za zasebnost in nadzor svetlobe.

Rolete zagotavljajo sodoben in poenostavljen videz in je praktičen za okna, ki zahtevajo pogosto uporabo ali dostop, kot so drsna vrata.

Ne glede na to, ali je vaš stil primeren za žaluzije ali rolete, je preferenca odvisna popolnoma od osebnih želja. Torej, če se držite tega, kar imate radi, ne morete zgrešiti.

Tehrol senčila

#2 Material

Notranje žaluzije so iz različnih materialov, ki se lahko razlikujejo glede na vaš prostor. Za območja, ki so izpostavljena visoki vročini, si morda omislite aluminijaste žaluzije, žaluzije iz belega lesa ali pa rolete. Vsi imajo belo odsebno podlago, ki lahko pomaga odpraviti odvečno toploto. Mokre cone, kot so kopalnice in kuhinje, so okolja, kjer bi morali izbirati materiale ali tkanine, ki so odporne proti vlagi.

#3 Razmislite o svojih oknih

Različni slogi senčil se različno odpirajo in zapirajo. Odvisno od vašega pohištva ali vrste oken ali vrat, ki jih imate. Dostop je tudi pomemben dejavnik, saj morate imeti možnost doseči vrvico ali palico.

Če na primer potrebujete enostaven dostop do drsnih vrat, se priporoča rolo nad vrati zaradi preproste funkcionalnosti in čistega minimalnega stila.

#4 Nadzor svetlobe in zasebnosti

Koliko zasebnosti in koliko nadzora svetlobe potrebujete? Vaš odgovor lahko vpliva na stil senčil, ki jih izberete.

Senčila so odlična rešitev za splošne bivalne prostore, saj vam omogočajo nadzor nad svojimi potrebami po svetlobi in zasebnosti. Preveč ali premalo? Preprosto jih prilagodite: delovanje vrvice/palice bo nagnilo senčila po želenim kotom za popolno svetlobo in vidljivost ali pa popolno zasebnost in temno sobo.

Za spalnico so priljubljena senčila iz tkanine, saj zagotavljajo temno sobo za dober spanec.

#5 Varnost vaših najdražjih

Če sami nameščate senčila, pazljivo preberite navodila in pravilno namestite senčilo, s priloženimi navodili. Potrebujete več nasvetov? Obrnite se na Tehrol strokovnjake in obiščite njihovo spletno stran: https://tehrol.com/ za dodatne nasvete.

O PODJETJU

Logo

Podjetje z bogato ponudbo senčil, rolet, garažnih vrat, tend, žaluzij in komarnikov.

Pod javorji 3
1218 Komenda
Slovenija

Telefon: 01 72 30 500


Ostale objave

Izobraževanje

10 marca, 2021

Učenje nemščine za otroke

Zabavno in igrivo do znanja nemščine Učenje tujih jezikov je izjemna naložba, zgodnje učenje nemščine za otroke in resnična izpostavljenost jeziku pa sta najboljša podlaga za to, da otrok usvoji pravilno izgovarjavo. Nihče ni prestar ali premlad, da bi se začel učiti nemško Otroci v obdobju med tretjim in petim letom so kot spužvice. Ker … Continued

Preberi več >

Lepota in zdravje

10 marca, 2021

Kolagen

Kako povečat količino kolagena v telesu? Poleg tega da je kolagen najpogostejša beljakovina v telesu, elastin je druga vrsta beljakovin v telesu brez katere ne moremo funkcionirati. Elastin najdemo na mestih v telesu, ki se krčijo, na primer v arterijah in pljučih. To je zaradi izjemne lastnosti elastina: sposobnosti, da se zaskoči in ohrani prvotno … Continued

Preberi več >