Naravni deodoranti proti neprijetnemu vonju ob potenju

28 oktobra 2021 | Lepota in zdravje

Zakaj so naravni deodoranti boljši od sintetičnih?

 Potimo se vsak dan na različne načine, kar pomeni, da je uporaba deodorantov pomembna odločitev. Na kožo nanašamo sestavine, ki gredo tudi pod kožo in če niso pravilno izbrane, lahko povzročijo alergijske reakcije.

Naravni deodoranti vzpostavijo ravnovesje na koži, so prijetni, preverjenih sestavin, ki kože ne dražijo in imajo popolno zaščito proti neprijetnemu vonju. Ne vsebujejo konzervansov in aluminijevih soli ter se lahko uporabljajo dlje časa in pogosteje.

 

Zakaj nastane potenje?

Potenje je naravna proizvodnja tekočin, ki jih izločajo žleze znojnice pri sesalcih. Potimo se vsi, in potenje omogoča telesu, da uravnava svojo temperaturo. S tem povzroči padec temperature z izhlapevanjem na površini kože, ki povzroči hlajenje. Ko visoke molekule energije izhlapijo iz kože in sprostijo energijo iz kože, žil in telesa, pride do znižanja temperature. Ohlajena kri se vrne v jedro telesa in prepreči povišanje temperature.

Določene študije so pokazale, da se moški začnejo veliko hitreje potiti kot ženske. Tudi če je intenzivnost vadbe enaka pri obeh spolih, ni nobenih razlik v odzivu potenja.

 

Na količino potenja v veliki meri vpliva naš življenjski stil, saj je telo izpostavljeno različnim doživetjem in čustvom. Naporno delo, gibanje in treningi povišajo telesno temperaturo, ki jo moramo s potenjem uravnavati. Prav tako, ko smo pod stresom ali na prvem zmenku ali pomembnem sestanku, naše telo sprošča adrenalin, ki povečuje potenje. Naravni deodoranti vsebujejo sestavine, ki preprečujejo bakterijam, da se razmnožujejo na koži, ki bi povzročile neprijeten vonj.

 

Zakaj nastane neprijeten vonj?

Poznamo dve vrsti žlez za potenje: ekrine in apokrine. Ekrine žleze so veliko bolj pogoste, proizvajajo nekoliko slano tekočino in nimajo vonja. Njihovi kanali so ločeni od por, iz katerih prihaja sebum in iz katerih rastejo dlake.

Apokrine žleze izločajo substanco iz vode, mineralne soli, beljakovin, hormonov in maščob, ki privlačijo bakterije. In ker bakterije obožujejo maščobe in beljakovine, nastane fermentacija, ki povzroča neprijeten telesni vonj.

 

Kaj nudijo naravni deodoranti in zakaj so boljši od sintetičnih? 

– imajo naravne vonje (aloe vera, meta, karité, argan, mandelj, kokos),

– niso agresivni na koži,

– so primerni za vse tipe kože,

– ne puščajo sledi na koži in obleki,

– so brez sintetičnih dodatkov in parabenov,

– so brez alkohola in brez aluminijevih soli,

– so pakirani v 100% bio razgradljivi embalaži,

– ne onesnažujejo okolja,

– niso agresivni na koži,

– so certificirano ekološki,

– imajo bio razgradljivo embalažo,

– proizvodni proces je prijazen do okolja, živali in ljudi.

 

Naravni deodoranti s certifikatom EcoCert

Certifikate podeljuje uradna ustanova, ki nadzira sestavine v določenem izdelku. Če ustreza vsem strogim zahtevam, ki jih predpisuje njihova zahteva, potem takšen izdelek pridobi certifikat. Preverja se poreklo naravnih sestavin, pridelava sestavin, potek in proizvodni proces. Prav tako je pomembno, da proizvodnja ne obremenjuje okolja, živali in na koncu tudi človeka.

Vsak izdelek, ki ima pridobljen EcoCert, je le-ta viden tudi na embalaži in označen z zelenim logojem. Priznana naravna kozmetika Douce Nature ima ta certifikat in zagotavlja pristnost kvalitete in strogim procesom kontrole.

O PODJETJU

Logo

Podjetje BITAX d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2003. Je uvoznik in distributer različnih blagovnih znamk, ter proizvajalec lastne blagovne znamke My Nuti. V svoji ponudbi zastopa prehranska dopolnila, živila in kozmetiko.

Attemsov trg 9B
3342 Gornji Grad
Slovenija

Telefon: 051/636-652


Ostale objave

Izobraževanje

29 aprila 2022

Zanimivosti o intelektualni lastnini

Intelektualna lastnina se nanaša na lastništvo ideje ali zasnove osebe, ki si jo je zamislila. To je izraz, ki se uporablja v stvarnem pravu. Osebi daje določene ekskluzivne pravice do posebne vrste ustvarjalnega oblikovanja, kar pomeni, da nihče drug ne more kopirati ali ponovno uporabiti te stvaritve brez dovoljenja lastnika. Uporablja se lahko za glasbena, … Continued

Preberi več >

Šport

19 marca 2021

Prednosti ponudbe »GS FITNESS«

Oprema za vadbo mora delovati tako trdo kot vi. Da, videti bi moralo. Navsezadnje je to še en motivator, ki vas spodbudi k gibanju. Toda bolj kot to bi se moralo fizično (ne samo psihološko!) dobro počutiti. Če vam vadbena oprema povzroča neprijetne treninge, je veliko večja verjetnost, da boste nehali ali se počutite samozavestni … Continued

Preberi več >