HLADNO STISKANA PASJA HRANA

18 avgusta 2021 | Dom in vrt

Hladno stisnjena pasja hrana je edinstven način kuhanja, ki zadrži čim več sestavin hranil s hladnim stiskanjem peletov pri nizkih temperaturah. Standardni drobtin se kuha pri izredno visokih temperaturah, kar uniči večino dobrote, zato se vsi prehranski elementi, ki so bili tam za začetek, zdaj izgubijo, ko hrana pride v posodo vašega psa. To je glavna razlika med hladnim stiskanjem in drobljenjem.

Vsi naši recepti za hladno stiskanje vsebujejo koristne naravne sestavine. Brez polnil, le preproste visokokakovostne sestavine. Recimo samo, da ste za razliko od komercialnega drobljenja že slišali za vse sestavine na zadnji strani vrečke.

Kakšne so torej koristi?

Nižje temperature – več hranil

Visoke temperature povzročijo uničenje beljakovin, hranil in kompleksiranje škroba (sladkorjev), kar zmanjša prebavljivost in s tem absorpcijo v črevesju. S kuhanjem pri nižji temperaturi ostane več hranil, olj in naravnih arom. Ja! Vsi naravni encimi, vitamini in vlaknine ostanejo nedotaknjeni, da ustvarijo lahko prebavljiv in hranljiv izdelek.


Nežno se razgradi in lažje prebavi

Največja korist hladno stisnjene hrane je, da se peleti od zunaj raztopijo, kar pomeni, da se po prebavi ne razširijo. Zaradi tega je odličen za občutljive želodce, saj pomeni, da se izdelek hitro razgradi (s podobno hitrostjo kot surovi) in hitreje absorbirajo hranila, vse brez napenjanja.

Suha hrana najbližja surovi prehrani

Zaradi zmanjšane predelave in nizkega kuhanja je hladno stisnjeno najbližja suha alternativa surovi hrani. Metoda hladnega stiskanja pomaga ohraniti hranilno celovitost uporabljenih surovin, vključno z encimi, občutljivimi na toploto, mesnimi vlakni, maščobami in vitamini. Naša hrana tudi ne vsebuje polnil, zrn ali sredstev za povečanje prostornine.


Hranilno gosto – manj krme

Zaradi načina pridelave živil se pojavi bogata s hranili, kar pomeni, da boste potrebovali skoraj 30% manj hrane.

Idealno za občutljive pse

V naših receptih za hladno stiskanje ni polnil, zrn ali pšenice. Preproste, naravne in zdrave sestavine, zaradi katerih je idealen za pse z alergijami, intoleranco in občutljivimi želodci.

Lahko ga omilite za manjše pse in kužke

Če vas skrbi, da je hrana “trda” ali vaš pes raje mehko hrano, jo lahko pred hranjenjem namočite s toplo vodo. Zaradi česar je odličen za mladičke in manjše pse.

Lahko se kombinira s surovo prehrano

Ker se hladno stiskana pasja hrana prebavlja s podobno hitrostjo kot surova, jo lahko hranimo skupaj s prehrano s surovo hrano. Prav tako je bolj priročna alternativa, če psa peljete na dopust ali na kampiranje in nimate dostopa do zamrzovalnika.

O PODJETJU

Logo

Po najboljših močeh se trudimo da vam v naši spletni trgovini 4shop.si zagotovimo izdelke najvišje kakovosti, hitro dostavo in strokovno svetovanje.

Zbilje 3F
1215 Medvode
Slovenija

Telefon: +386 41 844 601


Ostale objave

Če iščete recept, kateri bo vašemu psu res všeč, ki je super zdrav in bogat s hranili, ste prišli na pravo mesto. Ne glede na to, ali ste novi hišni starš divjih psičkov, ki si utirajo pot do zdrave prihodnosti, ali imate starejšega psa s posebnimi potrebami, so ti recepti hranljivi, koristni in najpomembnejše – … Continued

Preberi več >

Lepota in zdravje

20 januarja 2022

Vitamin C

Ste vedeli, da segajo prvi zapiski o boleznih, nastalih zaradi pomanjkanja vitamina C, daleč v čas Egipta, Grčije in Rima? Seveda so bile tudi takrat že številne bolezni povezane z pomanjkanjem tega vitamina, le da težav niso znali pravilno odpraviti. Pojavila se je bolezen skorbut, ke je najbolj prizadela mornarje in morske popotnike, ki so … Continued

Preberi več >