HLADNO STISKANA PASJA HRANA

18 avgusta, 2021 | Dom in vrt

Hladno stisnjena pasja hrana je edinstven način kuhanja, ki zadrži čim več sestavin hranil s hladnim stiskanjem peletov pri nizkih temperaturah. Standardni drobtin se kuha pri izredno visokih temperaturah, kar uniči večino dobrote, zato se vsi prehranski elementi, ki so bili tam za začetek, zdaj izgubijo, ko hrana pride v posodo vašega psa. To je glavna razlika med hladnim stiskanjem in drobljenjem.

Vsi naši recepti za hladno stiskanje vsebujejo koristne naravne sestavine. Brez polnil, le preproste visokokakovostne sestavine. Recimo samo, da ste za razliko od komercialnega drobljenja že slišali za vse sestavine na zadnji strani vrečke.

Kakšne so torej koristi?

Nižje temperature – več hranil

Visoke temperature povzročijo uničenje beljakovin, hranil in kompleksiranje škroba (sladkorjev), kar zmanjša prebavljivost in s tem absorpcijo v črevesju. S kuhanjem pri nižji temperaturi ostane več hranil, olj in naravnih arom. Ja! Vsi naravni encimi, vitamini in vlaknine ostanejo nedotaknjeni, da ustvarijo lahko prebavljiv in hranljiv izdelek.


Nežno se razgradi in lažje prebavi

Največja korist hladno stisnjene hrane je, da se peleti od zunaj raztopijo, kar pomeni, da se po prebavi ne razširijo. Zaradi tega je odličen za občutljive želodce, saj pomeni, da se izdelek hitro razgradi (s podobno hitrostjo kot surovi) in hitreje absorbirajo hranila, vse brez napenjanja.

Suha hrana najbližja surovi prehrani

Zaradi zmanjšane predelave in nizkega kuhanja je hladno stisnjeno najbližja suha alternativa surovi hrani. Metoda hladnega stiskanja pomaga ohraniti hranilno celovitost uporabljenih surovin, vključno z encimi, občutljivimi na toploto, mesnimi vlakni, maščobami in vitamini. Naša hrana tudi ne vsebuje polnil, zrn ali sredstev za povečanje prostornine.


Hranilno gosto – manj krme

Zaradi načina pridelave živil se pojavi bogata s hranili, kar pomeni, da boste potrebovali skoraj 30% manj hrane.

Idealno za občutljive pse

V naših receptih za hladno stiskanje ni polnil, zrn ali pšenice. Preproste, naravne in zdrave sestavine, zaradi katerih je idealen za pse z alergijami, intoleranco in občutljivimi želodci.

Lahko ga omilite za manjše pse in kužke

Če vas skrbi, da je hrana “trda” ali vaš pes raje mehko hrano, jo lahko pred hranjenjem namočite s toplo vodo. Zaradi česar je odličen za mladičke in manjše pse.

Lahko se kombinira s surovo prehrano

Ker se hladno stiskana pasja hrana prebavlja s podobno hitrostjo kot surova, jo lahko hranimo skupaj s prehrano s surovo hrano. Prav tako je bolj priročna alternativa, če psa peljete na dopust ali na kampiranje in nimate dostopa do zamrzovalnika.

O PODJETJU

Logo

Po najboljših močeh se trudimo da vam v naši spletni trgovini 4shop.si zagotovimo izdelke najvišje kakovosti, hitro dostavo in strokovno svetovanje.

Zbilje 3F
1215 Medvode
Slovenija

Telefon: +386 41 844 601


Ostale objave

Lepota in zdravje

14 oktobra, 2021

Zadovoljujoča spolnost tudi v zrelih letih

Spolnost v menopavzi – že že, ampak … Menopavza ni bolezen, kot jo poskušajo opisati nekateri pavšalni zapisi o tej temi. Kot izhaja že iz etimologije, beseda poimenuje le konec obdobja, katerega skupni imenovalec so mesečne krvavitve. Men v grščini namreč pomeni mesec, pausis pa konec. Nič bolj prizanesljivo menopavzo očrni tudi nenaklonjena vsakdanja govorica, … Continued

Preberi več >

Dom in vrt

14 januarja, 2021

Klimatska naprava kot del pohištva

Klimatske naprave so, hočeš nočeš, postale del obveznega inventarja skoraj vsakega doma. Počasi jih jemljemo že kod osnovni del našega pohištva brez katerega enostavno ne gre. Ob tem pa si vsekakor želimo, da se klima tudi dizajnersko vklopi v prostor kjer je nameščena. Ljudje smo zelo vizualna bitja in damo veliko na estetiko. Navadno najprej … Continued

Preberi več >