Zakaj potrebujemo kolagen?
Lepota in zdravje

Zakaj potrebujemo kolagen?

Brez kolagena bi človeško telo preprosto razpadlo. Kolagen deluje kot lepilo na mišice, kosti, tkiva in vezi in ima tudi funkcionalno vlogo, saj telesu pomaga za normalno delovanje. Kolagen daje tkivom obliko, zagotavlja njihovo trdnost in moč ter jim skupaj z elastinom zagotavlja fleksibilnost. Po 25. letu starosti se proces nastanka kolagena v telesu upočasni in se kaže v začetku nastajanja gub, suhi in mlahavi koži, nastanku celulita ipd. Uživanje kolagena lahko procese staranja zavre in izboljša strukturo kože.

 

Pomanjkanje kolagena

Ko imamo kolagena manj (premalo), je prizadetih vedno več funkcij. Postajamo šibkejši, bolj utrujeni, zmogljivost se zmanjšuje. Zaradi manj kolagena tudi težje shujšamo in slabše spimo.

Kolagen hrani kožo od znotraj ter tako ohranja mladostni videz, pomaga upočasniti staranje in nastajanje gub, pomaga pri suhi in hrapavi koži in ji vrača vlago, elastičnost in prožnost. Lasem izboljša lesk, čvrstost in njihovo strukturo ter pospešuje rast nohtov.

Skupaj z vitaminom C kolagen vpliva na naravni proces prenove sten žil, katere postanejo močnejše.

Kolagen je pomemben tudi pri kosteh, vezeh in hrustancu, še posebej veliko ga je v sklepih in okrog njih. Kolagen je torej tista snov, ki zagotavlja gibljivost sklepov. Žal pa se le-ti z leti obrabijo, kar se običajno kaže z bolečinami v sklepih in oteženem gibanju.

Kolagen je vpleten v skoraj vse, kar se dogaja v človeškem telesu. Pomaga nam ohranjati zdrav in mladosten videz ter skrbi za zdrave kosti, žile, tkiva, mišice in sklepe.

 

Izdelek COLLAGEN BEAUTY gel (koža, lasje, nohti)

Gre za slovensko prehransko dopolnilo s kolagenom in vitamini ter z okusom pomaranče, ki vsebuje patentirano obliko kolagena (kolagenski peptid), imenovano Verisol®.

Kaj je Verisol® ?

 • Verisol® je beljakovina s posebno aminokislinsko sestavo in dobro biorazpoložljivostjo.
 • Verisol® vsebuje majhne molekule kolagena, ki se učinkovito absorbirajo v kožo.
 • Verisol® lahko prispeva k zdravi koži, z večanjem vlaženosti kože, kar se odraža v manj globokih gubah in bolj gladki koži.
 • Verisol® sistematično vpliva na kolagenski metabolizem globoko v koži in ne le v zunanjih plasteh kože, tako kot kreme in drugi aktualni izdelki.

Prehransko dopolnilo Collagen Beauty gel poleg kolagena Verisol® vsebuje tudi vitamin C, ki ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kože. Prav tako pa so izdelku Collagen Beauty gel dodani še: niacin, pantotenska kislina, folna kislina, biotin, vitamin B6 in vitamin B12.

Prednosti Collagen Beauty gela:

 • koža postane lepša, bolj elastična in prožna
 • opazno povečana vlaženost kože
 • povrnjen mladosten videz
 • izravnava gub in upočasnitev njihovega nastanka
 • močni in zdravi lasje in nohti

Po 25. letu se proces nastajanja kolagena v telesu upočasni, zato koža z leti izgublja čvrstost in elastičnost, pojavljati se začenjajo prve gube. Collagen Beauty gel pomaga ohranjati lep in zdrav videz kože, las in nohtov. Kolagen skrbi za prožnost in elastičnost kože in močnejše lase ter nohte.

Več o Verisol®-u na spletnem naslovu enega največjih proizvajalcev kolagena:  http://www.gelita.com/Verisol

Vsebnost:

Vsebina beljakovine v eni vrečki oz. odmerku je pri Beauty 2,3 g oziroma preračunano (nutricionist) 2,5 g, kar je pa tudi priporočena dnevna količina.

 

Izdelek COLLAGEN FIT gel (mobilnost, sklepi, hrustanec)

Gre za slovensko prehransko dopolnilo s kolagenom in vitamini ter z okusom limone, ki vsebuje patentirano obliko kolagena (kolagenski peptid) Fortigel®.

Kaj je Fortigel® ?

 • Gre za beljakovino z nizko molekulsko maso, pridobljeno s posebno patentirano tehnologijo, ki se v telesu izjemno dobro absorbira;
 • Učinek Fortigel®-a je bil znanstveno dokazan v številnih študijah in dokazano regenerira hrustanec v sklepih (kolagenski peptidi dokazljivo spodbujajo rast sklepnega hrustanca in s tem pripomorejo k preprečevanju obrabe sklepov, ki je vzrok staranja ali preobremenjenosti sklepov);
 • S stimulacijo hondrocitov kolagen Fortigel® vodi do opaznega povečanja kolagena in do sinteze v sklepnem hrustancu;
 • Pomemben za močne kosti, pravilno delovanje mišic, zdrave sklepe in hrustanec.

Prehransko dopolnilo Collagen Fit gel poleg kolagena Fortigel® vsebuje tudi vitamin C, ki ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje hrustanca in kosti. Prav tako pa so izdelku dodani še: niacin, pantotenska kislina, folna kislina, biotin, vitamin B6 in vitamin B12.

Collagen Fit gel se priporoča:

 • fizično aktivnim osebam,
 • vrhunskim in rekreativnim športnikom,
 • osebam s povečano telesno težo,
 • vsem, ki obremenjujejo svoje sklepe,
 • vsem, ki imajo bolečine v sklepih.

Kolagen je pomemben del sklepov, njegova količina pa se s staranjem zmanjšuje, zato se priporoča vsakodnevno uživanje Collagen Fit gela, ki vsebuje visoko kakovosten kolagen, vitamin C in ostale pomembne vitamine za naše telo.

Zaradi obremenitve sklepov lahko pride do obrabe in poškodbe sklepnega hrustanca, zaradi česar nastopijo v lepih bolečine pri gibanju. Skozi naraven proces staranja namreč vezivno tkivo izgubi svojo čvrstost. Osteoartritis je denimo stanje, ki uničuje kolagen, zaradi česar lahko pride do bolečih oteklin in vnetja v sklepih.

Več o Fortigel®-u na spletnem naslovu enega največjih proizvajalcev kolagena: http://www.gelita.com/FORTIGEL

Vsebnost:

Vsebina beljakovine v eni vrečki oziroma odmerku je pri Fit-u 4,5 g oziroma preračunano (nutricionist) 5 g, kar je tudi priporočena dnevna količina.

Kolagen v obliki gela

Oba izdelka, Collagen Beauty in Collagen Fit gel sta v obliki gela, katerega lahko zaužijemo samostojno ali razredčenega z vodo ali drugo tekočino (v jogurtu, soku, ipd.). Izdelka sta pakirana v embalaži (škatlici), kjer je 14 vrečk, kar zadošča za 14-dnevno uporabo. Priporočeno je uživanje vsaj dva do tri mesece, brez prekinitev, po želji lahko tudi več.

Collagen gel vsebuje poleg kolagena še sledeče vitamine: C vitamin, niacin, pantotenska kislina, vitamin B6, folna kislina, biotin, vitamin B12. Izdelka ne vsebujeta umetnih sladil, barvil in arom, ne glutena, maščob in holesterola.

 

Kolagen je pomembna beljakovina v našem telesu, ki skrbi za elastičnost kože, za sijoče in močne lase ter čvrste nohte.   Žal pa začne količina kolagena našem telesu po 25. letu naglo upadati, kar se hitro pozna na koži, nohtih in laseh.  Telo namreč izgublja sposobnost obnove kolagena in do 45. leta raven kolagena v našem telesu pade tudi do 30 %. Zato je priporočljivo, da telesu zagotovimo dodaten vir kolagena.

Začni dan z okusnim, zdravim ter osvežujočim napitkom s kolagenom in vitamini, imenovanim Collagen Beauty gel, ki vsebuje poleg kolagena tudi vitamin C in druge vitamine skupine B.

Poskrbi, da bo tvoja koža lepša, lasje gostejši in daljši, nohti pa trši in nerazcepljeni. Kolagen je pravi naslov za to.