Tehrol senčila
Dom in vrt

Tehrol senčila

Podjetje z bogato ponudbo zunanjih in notranjih senčil, garažnih vrat, tend, pergol in komarnikov.

Zunanja in notranja senčila

Prvo vprašanje, ki si ga zastavimo, ko se odločimo, katero vrsto senčil izbrati, je – ali izbrati zunanja ali notranja senčila?
Tu pustimo na strani estetski vidik – to obravnavamo v temah, povezanih z določenimi rešitvami za zaščito notranjosti pred soncem. Kaj pa osredotočanje na funkcionalnost?

To kar bomo izbrali, je najprej odvisno od rezultata, ki ga želimo doseči z uporabo senčil. Prva misel – zaščita pred soncem; dodatno vprašanje – samo od svetlobe ali tudi od toplote? V večini primerov je odgovor oboje.

V nasprotju s pričakovanji ta odgovor sploh ni očiten. Sedeži stanovanj / hiš / podjetij, obdani z zelenjem, ki zagotavlja naravno senco, ne bodo potrebovali velike zaščite pred prekomerno toploto. Tu bodo zagotovo dovolj rešitve v obliki notranjih senčil – nočne in dnevne rolete, lesena polkna, vertikale, valji iz blaga, mreže proti komarjem, plisirane rolete, foto rolete, rimske zavese. Kot vidite, je v tem primeru dovolj rešitev. Izbirate lahko glede na funkcijo sobe, slog notranje opreme ali barvo.

Če pa želite prostor zaščititi ne le pred pretirano sončno svetlobo, temveč tudi pred prekomerno toploto, razmislite o namestitvi zunanjih senčil. V večini notranjosti se v vročih poletnih mesecih spopadamo predvsem s to težavo. Upoštevajoč, da v sobi preživite približno 90% svojega časa, bi morali poskrbeti za svoje udobje, tako v službi kot doma.

Paleto zunanjih pokrovov sestavljajo predvsem zunanja senčila in vertikalne platnene zaslone. Slednji si zaslužijo posebno pozornost, saj gre za najsodobnejšo rešitev, ko gre za pokrove oken, ki omogočajo nadzor dostopa svetlobe in toplote. Izdelani so iz posebne tkanine, ki lahko ustavi 80% sončne energije. Tako je njihovo alternativno ime: termični zasloni. V primeru zunanjih pokrovov poleg očitne zaščite pred svetlobo poudarjamo naslednje vidike, kot so:

– zgoraj omenjena zaščita pred prekomerno toploto v prostorih – to je nedvomen plus za navpične platnene  platne (zaslone), v njih so boljši kot zunanje rolete.
– vidljivost – spet plus za navpične tende (zaslone), saj ne omejujejo vidne črte in zagotavljajo oskrbo z naravno svetlobo, ki omogoča prosto uporabo prostora, ne da bi morali vklopiti dodatne umetne luči.
– protivlomna zaščita – tukaj se uporabljajo samo zunanja senčila,
–  zvočna izolacija – plus za zunanja senčila.

Tende

Tende so že dolgo povezane predvsem z letnimi vrtovi ob restavracijah ali kavarnah. Trenutno postajajo vse bolj priljubljene kot prevleke za domače terase, balkone ali celo okna pod neposredno sončno svetlobo. Res so nenadomestljive v vročih dneh, ko želite zasenčiti svojo teraso ali balkon.

Zato imate v naši ponudbi več izbir:

  1. Klasične tende
  2. Polkasetne tende
  3. Kasetne tende
  4. Zimski vrtovi

Pergole

Počasi se bliža to obdobje leta, v katerem bomo želeli čim več časa preživeti na domačem vrtu ali na parceli. Pomlad in poletje! Ne moremo več čakati. Še nekaj časa je, zato je vredno razmisliti, kako pripraviti vrt za to obdobje.

Vrt ne sme biti le lep, ampak tudi funkcionalen. Konec koncev ne skrbimo samo za rastline, ampak tudi za to, da se v toplih mesecih prijetno zabavamo. Ta počitek lahko motijo previsoke temperature ali dež. Vročina nas ne samo učinkovito odžene z vrta, temveč je lahko tudi nevarna – zlasti za otroke ali starejše. In dež? Znano je, da se nihče ne mara zmočiti.
In tukaj pergola postane idealna rešitev, ki bo zaščitila pred vročino in dežjem.

1. Klasična pergola

– zložljivo platno, dodatno senčenje stranic, gostinski lokali, krmiljenje (elektropogon)

Pergola je zunanja konstrukcija, sestavljena iz stebrov, ki podpirajo strešne tramove, na katere je pritrjeno senčilo. Je iz visokokakovostnega platna, odpornega proti vremenskim vplivom.

Strešno senčilo je lahko zaprto in nas varuje pred soncem ali dežjem. Če si želimo več svetlobe ali toplih sončnih žarkov, lahko strešno senčilo zložimo.

2. Bioklimatska pergola

– aluminijaste lamele, konstrukcija, dodatno senčenje stranic, krmiljenje (elektropogon)

Bioklimatska pergola zagotavlja maksimalno udobje z vidika temperature, svetlobe in prezračevanja z izmenjavanjem naravnega zraka in doziranjem količine sonca. V primerjavi s klasično pergolo ima bioklimatska pergola aluminijaste, trpežne lamele, ki jih uravnavamo po izbiri.

Aluminijasta konstrukcija ima vgrajen odtok vode, udobje povečujeta tako daljinski upravljalnik kot možnost vgradnje stranskih sten. Večere pa si lahko osvetlite z enobarvnimi ali barvno spremenljivimi LED-žarometi.

Komarniki

Komarji letijo, brenčijo in grizljajo. V tem delu bo torej govora o mošusnih mrežicah, ki bo učinkovito pripomogla k odpravi ovir proti komarjem, tako da boste lahko pisali, kar želite.

Že povsem resno so komarji majhna nočna mora tega poletja. Lep poletni večer lahko naredijo neprijeten. Zunaj je z njimi zelo enostavno ravnati z uporabo posebnih razpršil, dišečih sveč, škropiv za travo in grmičevje itd. Vendar pa doma vsi ne želijo in / ali ne morejo uporabljati kemikalij. Komarniki so zato najučinkovitejši način za zaščito notranjosti vašega doma pred neželenimi žuželkami, komarji ipd. V naši ponudbi jih imamo v različnih dimenzijah, in različnih oblikah:

  1. Komarniki za okna
  2. Komarniki za vrata

Avtomatizacija

Prednosti, povezane s funkcionalnostjo, udobjem, prihranki in varnostjo. Dandanes je to zelo pogosto načrtovano v fazi ustvarjanja arhitekturnih projektov, lahko pa različne inovativne rešitve uvedemo tudi v že dokončane stavbe.

Delovanje hiše – avtomatizacija

Naraščajoča priljubljenost rešitev za avtomatizacijo domov in ustvarjanje pametnih domov je predvsem posledica velikega udobja, povezanega z vsakodnevnim delovanjem doma in ekonomskih koristi. Izhaja tudi iz dejstva, da tovrstne rešitve niso več luksuzno blago.

Dinamičen razvoj tehnologije je prispeval k znižanju ravni cen in posledično k temu, da so kupci bolj pripravljeni poseči po njih. Sistem lahko prilagodite  svojim potrebam. Vse skupaj lahko upravljate z nadzorno ploščo, daljinskim upravljalnikom ali celo s pametnim telefonom (aplikacijo), zato lažje ne more biti. Priročnost uporabe je kombinirana z vsakodnevno, praktično uporabo avtomatizacije doma, na primer za nastavitev osvetlitve, odpiranje vrat ali prilagoditev nastavitev rolete glede na čas dneva in intenzivnost sonca – a delamo vse to od koder koli v hiši ali zunaj nje. Avtomatizacija pomeni tudi merljive prihranke.

Nastavitve domačih inštalacij je mogoče konfigurirati tako, da delujejo na najbolj optimalen način in s tem varčno – ocenjuje se, da se lahko zaradi tega poraba energije zmanjša celo za več deset odstotkov. Prav tako se je treba spomniti na prednosti, povezane s povečanjem varnosti stavbe.

Zaključna misel

Danes so hišna senčila neločljiv element vsake hiše ali pisarniškega prostora. Zasnovana so tako, da blokirajo prekomerno sončno svetlobo, ščitijo pred pregrevanjem, pa tudi nezaželenim sosedovim očem. Senčila so tudi odličen dekorativni element. Poleti sta na oknih ujeti svetloba in toplota, zaradi česar je dom lažje hladiti, pozimi pa hladen zrak, ki olajša ogrevanje. Senčila so tudi stroškovno učinkovita, saj so najbolj dostopna možnost obdelave oken za dom. Na voljo so v številnih barvah in stilih, tudi v katerem koli cenovnem razponu.