Prehodno obdobje lahko preživimo z klimatsko napravo

30 julija 2021 | Dom in vrt

Ali ste vedeli, da klimatske naprave dandanes niso namenjene več zgolj ohlajanju zraka v prostoru? Zagotovo poznate nekaj različnih funkcij, kot na primer; razvlaževanje, ali pa denimo izmenjavo zraka brez spremembe v temperaturi.

Kaj pa ogrevanje? Marsikdo niti ne ve, da na trgu obstajajo klime, ki omogočajo tudi to. Če ste med tistimi, ki zadevo poznajo, pa ste morda mnenja, da je tovrstno ogrevanje vsekakor drago. Pa je res? Tehnologija je v zadnjih letih tako močno napredovala, da tudi ta očitek ne drži več. Izboljšano krmiljenje, boljši materiali in plinske mešanice poskrbijo, da tovrstno ogrevanje ni več tabu.

Klimatska naprava lahko tudi greje

Pa za začetek povejmo, da tovrsten način ogrevanja vsekakor pride najbolj v poštev v dveh primerih. Ko je potrebno ogrevati en prostor, kot je to denimo pisarna, in pa v prehodnem letnem obdobju. Jeseni, ko zvečer nekoliko padejo temperature in so jutra hladna. Ali pa recimo, ko pomlad potrka na naša vrata.

Čez dan morda ne potrebujemo gnati peči za ogrevanje, zato je ogrevanje s klimatsko napravo v tem času zagotovo boljša izbira. Še posebej v primeru, ko ni potrebno ogreti velike hiše ampak zgolj kakšno sobo ali dve, morda poslovni prostor.

Na kaj paziti pred nakupom

Čeprav je ogrevalna klimatska naprava še kako dobrodošla za ogrevanje v prehodnem obdobju, pa je potrebno biti pred nakupom pozoren na nekaj reči. Vsekakor je najprej treba izbrati klimo, ki nudi tudi funkcijo ogrevanja. Naslednja stvar pa je, kvadratura, oziroma raje prostornina zraka, ki ga je potrebno ogreti.

Zavedati se moramo, da talna kvadratura še ne pomeni končnega podatka za izračun. Pomembno je namreč tudi kako visoki so stropovi, saj se količina zraka precej poveča, če je strop višji. V tem primeru je seveda potrebno izbrati močnejšo napravo.

Posvet s strokovnjakom

Da bi izbrali kar najbolje, se seveda posvetujte s strokovnjakom na prodajnem mestu. Imejte pripravljene podatke glede kvadrature in višine stropa, ter zaupajte svoje želje in pričakovanja. Potem bo sledil hiter izračun prostornine in količine zraka, ki ga je potrebno ogreti.

Naslednji korak pa bo izbira ustrezno močne klimatske naprave s funkcijo ogrevanja. Seveda bo tudi šibkejša naprava ogrevala zrak v prostoru, a bo pri tem porabila veliko več moči (električne energije), kot bi bilo to v primeru ustreznejše izbire.

Enostavno upravljanje

Ko boste imeli enkrat nameščeno klimatsko napravo s funkcijo ogrevanja, vam ne bo treba nikoli več skrbeti glede zalog energenta. V prehodnih obdobjih boste tako s klikom na gumb rešili vse težave. Ko je čez dan še prijetno toplo, zvečer pa ne najbolj, boste v nekaj minutah ogreli prostor na primerno temperaturo.

Če se še vedno sprašujete zakaj bi se ogrevali s klimatsko napravo, vam zaupamo nekaj odgovorov.

  • Zato ker je varčno, precej cenejše kot ogrevanje s plinom ali kurilnim oljem.
  • Pa denimo zato, ker je bolj ekološko.
  • Ogrevanje s klimo je tudi prijetno tiho, pozabite pa lahko tudi na zoprno čiščenje peči.
  • Kvalitetne klime s funkcijo ogrevanja sploh niso pretirano drage. Tiste najcenejše vas bodo, z montažo vred stale manj kot tisočaka.

O PODJETJU

Logo

Podjetje Dines je bilo ustanovljeno že leta 1989 in uspešno delujemo že več kot 20 let. Predvsem nas že od samega začetka zaznamuje sodelovanje s korporacijo FUJITSU.

Cesta na Brdo 85
1000 Ljubljana
Slovenija


Ostale objave

Dom in vrt

20 junija 2023

Žaluzije in ravnovesje v vašem domu

Ko se prvi sončni žarki prebijejo skozi vaše žaluzije, se prebudite v svet, poln novih možnosti. Vaš prvi pogled na dan je lahko poln občudovanja, če ga tako oblikujete. Žaluzije niso le funkcionalen dodatek v vaš dom, ampak prinašajo tudi estetsko vrednost. Pravilna izbira žaluzij vpliva na vašo produktivnost, počutje in celo na raven stresa. … Continued

Preberi več >

Dom in vrt

2 marca 2021

Otroški vozički

Kako izbrati pravi otroški voziček? Poiščite pravega za vašo družino! Odločitev, kakšen otroški voziček boste pridobili za svojega novorojenčka, je ena najtežjih odločitev, ki jo boste verjetno morali sprejeti. Ne glede na to, ali se sprehajate po bloku ali pa pakirate za naslednje družinske počitnice, bo vaš voziček eden najpomembnejših kosov vaše otroške opreme. Stroški … Continued

Preberi več >