Prehodno obdobje lahko preživimo z klimatsko napravo

30 julija, 2021 | Dom in vrt

Ali ste vedeli, da klimatske naprave dandanes niso namenjene več zgolj ohlajanju zraka v prostoru? Zagotovo poznate nekaj različnih funkcij, kot na primer; razvlaževanje, ali pa denimo izmenjavo zraka brez spremembe v temperaturi.

Kaj pa ogrevanje? Marsikdo niti ne ve, da na trgu obstajajo klime, ki omogočajo tudi to. Če ste med tistimi, ki zadevo poznajo, pa ste morda mnenja, da je tovrstno ogrevanje vsekakor drago. Pa je res? Tehnologija je v zadnjih letih tako močno napredovala, da tudi ta očitek ne drži več. Izboljšano krmiljenje, boljši materiali in plinske mešanice poskrbijo, da tovrstno ogrevanje ni več tabu.

Klimatska naprava lahko tudi greje

Pa za začetek povejmo, da tovrsten način ogrevanja vsekakor pride najbolj v poštev v dveh primerih. Ko je potrebno ogrevati en prostor, kot je to denimo pisarna, in pa v prehodnem letnem obdobju. Jeseni, ko zvečer nekoliko padejo temperature in so jutra hladna. Ali pa recimo, ko pomlad potrka na naša vrata.

Čez dan morda ne potrebujemo gnati peči za ogrevanje, zato je ogrevanje s klimatsko napravo v tem času zagotovo boljša izbira. Še posebej v primeru, ko ni potrebno ogreti velike hiše ampak zgolj kakšno sobo ali dve, morda poslovni prostor.

Na kaj paziti pred nakupom

Čeprav je ogrevalna klimatska naprava še kako dobrodošla za ogrevanje v prehodnem obdobju, pa je potrebno biti pred nakupom pozoren na nekaj reči. Vsekakor je najprej treba izbrati klimo, ki nudi tudi funkcijo ogrevanja. Naslednja stvar pa je, kvadratura, oziroma raje prostornina zraka, ki ga je potrebno ogreti.

Zavedati se moramo, da talna kvadratura še ne pomeni končnega podatka za izračun. Pomembno je namreč tudi kako visoki so stropovi, saj se količina zraka precej poveča, če je strop višji. V tem primeru je seveda potrebno izbrati močnejšo napravo.

Posvet s strokovnjakom

Da bi izbrali kar najbolje, se seveda posvetujte s strokovnjakom na prodajnem mestu. Imejte pripravljene podatke glede kvadrature in višine stropa, ter zaupajte svoje želje in pričakovanja. Potem bo sledil hiter izračun prostornine in količine zraka, ki ga je potrebno ogreti.

Naslednji korak pa bo izbira ustrezno močne klimatske naprave s funkcijo ogrevanja. Seveda bo tudi šibkejša naprava ogrevala zrak v prostoru, a bo pri tem porabila veliko več moči (električne energije), kot bi bilo to v primeru ustreznejše izbire.

Enostavno upravljanje

Ko boste imeli enkrat nameščeno klimatsko napravo s funkcijo ogrevanja, vam ne bo treba nikoli več skrbeti glede zalog energenta. V prehodnih obdobjih boste tako s klikom na gumb rešili vse težave. Ko je čez dan še prijetno toplo, zvečer pa ne najbolj, boste v nekaj minutah ogreli prostor na primerno temperaturo.

Če se še vedno sprašujete zakaj bi se ogrevali s klimatsko napravo, vam zaupamo nekaj odgovorov.

  • Zato ker je varčno, precej cenejše kot ogrevanje s plinom ali kurilnim oljem.
  • Pa denimo zato, ker je bolj ekološko.
  • Ogrevanje s klimo je tudi prijetno tiho, pozabite pa lahko tudi na zoprno čiščenje peči.
  • Kvalitetne klime s funkcijo ogrevanja sploh niso pretirano drage. Tiste najcenejše vas bodo, z montažo vred stale manj kot tisočaka.

O PODJETJU

Logo

Podjetje Dines je bilo ustanovljeno že leta 1989 in uspešno delujemo že več kot 20 let. Predvsem nas že od samega začetka zaznamuje sodelovanje s korporacijo FUJITSU.

Cesta na Brdo 85
1000 Ljubljana
Slovenija


Ostale objave

Moderne postelje BoxSpring niso zgolj muha enodnevnica. Gre za popolno novi trend postelje na ključ, ki postavlja nove mejnike na področju dizajna in spalnega udobja, za katerega vsi vemo, da je ključen za naše dobro počutje. Srce moderne postelje BoxSpring se skriva globoko pod dovršenim oblazinjenim dizajnom. Skriva se v popolnosti udobja ležišča, ki ga … Continued

Preberi več >

Izobraževanje

28 julija, 2021

Učenje angleščine za otroke

Poskrbite za bodoče dobre govorce angleščine Učenje tujih jezikov je danes nujna naložba, saj je angleščina postala nepogrešljiv globalni jezik, brez katerega si težko predstavljamo vsakdanje življenje. Pri učenju tujega jezika pa je predvsem za otroke ključnega pomena, da vključimo vse čute: vid, sluh, otip, vonj in okus. Otroci namreč svet okoli sebe zaznavajo z … Continued

Preberi več >