dogodki
Zabava

Najbolj pričakovani dogodki leta 2024

Novo leto prinaša na koledar številne zanimive prireditve, dogodke in festivale. Na katere dogodke iz sveta športa, glasbe, kulture in znanosti se najbolj splača pripraviti v letu 2024? Preberite za 20 privlačnih možnosti, ki obetajo nepozabna doživetja!

Športni dogodki leta

Poletne olimpijske igre Pariz 2024

Vrhunec športnega leta 2024 bodo poletne Olimpijske igre v Parizu, ki bodo potekale od 26. julija do 11. avgusta. Pričakujemo novo žetev medalj naših športnikov ter veličastno zabavo ob spremljanju največjega športnega dogodka na svetu.

Navijali bomo lahko za slovenske junake v atletiki, kolesarstvu, judoju, veslanju in številnih drugih panogah. Pariz 2024 obljublja nepozaben športni spektakel!

Finale lige prvakov Wembley 2024

Najprestižnejše evropsko klubsko tekmovanje v nogometu se bo 8. junija 2024 sklenilo s finalom na legendarnem Wembleyju v Londonu. Kdo se bo potegoval za “ušato” lovoriko in nasledstvo aktualnih zmagovalcev, bo jasno proti koncu sezone 2023/24.

Angleško glavno mesto bo prizorišče epskega obračuna najboljših nogometnih ekip. Zagotovo bo navzoča množica slovenskih ljubiteljev nogometa, ki ga obožujejo vse generacije.

Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju 2024

Svetovni pokal v smučarskih tekih, smučarskih skokih in nordijski kombinaciji bo sezono vrhunec dosegel na svetovnem prvenstvu 2024. To bo med 21. februarjem in 3. marcem gostila Češka, natančneje moravsko mesto Liberec.

Naši skakalci, tekači in tekačice bodo stremeli k boju za odličja. Prvenstvo na Češkem obljublja tudi sijajno vzdušje med gledalci, saj je smučarski šport tam izredno priljubljen.

dogodki

Astronomski dogodki

Popoln sončev mrk 8. aprila 2024

  1. aprila 2024 bo v pasu od Mehike do Nove Fundlandije nastopil popoln sončev mrk, ki bo viden v ZDA. Pot totalitete poteka čez Teksas in vas Celje v ZDA. Gre za spektakularni astronomski dogodek, vreden potovanja čez lužo.

Opazovanje popolnega mrka, ko Luna za nekaj minut povsem prekrije Sonce in nastane mračni dan, je nepozabna izkušnja. Poskrbite za varnost oči in pričakujte neponovljiv prizor.

Obletnica pristanka na Luni

  1. julija 2024 bo minilo 55 let od zgodovinskega pristanka misije Apollo 11 na Luni ter prvih korakov človeka po lunarini površini. Obljubljajo se spominske slovesnosti ter znanstveni dogodki ob jubileju.

Lunarne odprave so simbol človeškega tehnološkega in raziskovalnega napredka. Kljub napredku zasebne vesoljske industrije pa človek po letu 1972 Lune ni ponovno obiskal.

Kulturno-glasbeni dogodki

Evrovizija Glasgow 2024

Zmagovalca Evrovizije 2023 bo leta 2024 gostilo mesto Glasgow na Škotskem. Kdo bo maja 2024 zastopal Slovenijo na odru legendarne glasbene prireditve, bo znano spomladi po izboru. Že nestrpno pričakujemo spektakel barv, zvokov in glasbe.

Glasgow obljublja odlično vzdušje, saj so Škoti znani kot goreči in glasni navijači. Pričakujemo lahko eno bolj nepozabnih Evrovizij v zadnjih letih.

Otvoritev poletnih olimpijskih iger 2024

Velika zabava ob uradnem odprtju poletnih OI v Parizu 26. julija 2024 bo eden vrhuncev leta. Pričakujemo osupljiv šov z veličastno scenografijo, nastopajočimi ter seveda svečanim vzdušjem in navijanjem.

To bo uvertura v dva tedna športnega užitka, ko bo pogled usmerjen v francosko prestolnico. Spremljajte dogajanje v živo ali v neposrednih TV prenosih.

Obrazi leta 2023

Francoska revija Vanity Fair vsako leto razglasi izbor Obraz leta – osebe iz sveta politike, kulture ali razvedrila, ki so zaznamovale minule mesece. Katera osebnost bo po mnenju uredništva VOC 2024?

Podelitev nagrad Grammy

Najprestižnejše glasbene nagrade Grammy bodo februarja 2024 ponovno podeljene najboljšim glasbenikom in izvajalcem preteklega leta. Prireditev v Los Angelesu velja za enega osrednjih dogodkov v popularni glasbi na svetu.

Kateri bodo grammyjevci 2024? Ste pogrešali kakšnega favorita med nominiranci? Spremljajte podelitev v živo in izveste!

Con Comic Con 2024

Največji tovrstni dogodek na svetu za ljubitelje stripov, videoiger, fantazijskih filmov in serij Con Comic Con se julija 2024 seli v London. Gre za nepogrešljiv festival za vse stripe in domišljijski žanr.

London obeta enega najbolj spektakularnih Comic Con dogodkov doslej. Uživajte v družbi v kostumih oblečenih navdušencev!

Kateri napovedani dogodek 2024 vas najbolj mika in si ga boste zapomnili?