basketball court
Zabava

Kako v Sloveniji spremljati NBA v živo?

Liga NBA velja za najmočnejše in najprestižnejše klubsko košarkarsko tekmovanje na svetu. V njej tekmuje 30 ekip iz ZDA in Kanade. Za mnoge ljubitelje košarke spremljanje tekem NBA v živo predstavlja pravi užitek, saj lahko v akciji vidijo največje košarkarske zvezde na planetu.

Kako spremljati NBA v živo?

Obstaja več možnosti za spremljanje prenosov tekem NBA v živo:

Televizijski prenosi Televizija ostaja glavni medij za spremljanje NBA tekem v živo. V Sloveniji ima pravice za prenose Sportklub, ki na svojih kanalih prenaša vsaj dve tekmi na večer v rednem delu sezone in izbrane tekme v končnici. Prenosi potekajo v angleškem jeziku.

Spletni prenosi Za spremljanje preko interneta obstajajo uradna NBA platforma League Pass in nekatere nelegalne spletne strani, ki prav tako prenašajo v živo. League Pass sicer ni brezplačen, nudi pa možnost spremljanja vseh tekem v sezoni v različnih jezikih, tudi slovenskem komentarju.

Družbena omrežja NBA liga in njeni klubi objavljajo posnetke zanimivih akcij in povzetke na družbenih omrežjih kot sta Facebook in Twitter. Gre za hiter in zabaven način spremljanja lige, čeprav brez celotnih prenosov tekem.

Zakaj spremljati NBA v živo?

NBA liga slovi po dinamični in vznemirljivi igri polni atraktivnih potez. Spremljanje tekem v živo prinaša:

  • Zvezdniki lige NBA kot sta LeBron James in Stephen Curry lahko s svojimi potezami navdušijo vsakega ljubitelja košarke.
  • Tekme v končnici prinašajo dodatno dramatičnost in napetost, saj gre za izločanje. Najboljši košarkarji takrat zaigrajo na vrhuncu.
  • Množica talentiranih košarkarjev se trudi pustiti pečat v ligi. Vsako leto prihajajo novi obeti, spremljanje njihovega razvoja je zanimivo.
  • Navijaška kultura v dvoranah NBA moštev je edinstvena. Bucanje množic ustvari električno vzdušje.

NBA v živo

Kako izbrati tekmo za ogled v živo?

  • Derbiji med tradicionalnimi rivali (Lakers – Celtics, Lakers – Clippers) ponujajo ogromno naboja.
  • Tekme med aktualnimi prvaki Golden State Warriors in dynastijo Chicago Bulls 90. let sta vedno posebni.
  • Izbrati je mogoče tudi lokalne favorite ali moštva z največjimi zvezdniki lige v postavi.
  • Oglej si lahko tudi tekme ekip in igralcev, ki so trenutno najbolj vroči v ligi.
  • Končnica prinaša izločilne tekme z velikanskimi vložki za moštva in igralce.

NBA ostaja košarkarski spektakel številka 1. Spremljanje tekem lige v živo preko televizije ali interneta omogoča uživanje v atraktivnih potezah največjih zvezdnikov. Izbor ideale tekme je odvisen od posameznikovih preferenc, gotovo pa nobena izmed 30 ekip razočara s predstavo na parketu.

Priljubljenost v Sloveniji

Liga NBA uživa veliko priljubljenost tudi v Sloveniji, kar potrjuje navdušenje ob uspehih Gorana Dragića in Luke Dončića, prvih Slovencev z večjim vplivom v ligi. Številni navijači v Sloveniji redno vstajajo ponoči, da spremljajo njune tekme in preostale obračune lige NBA v živo. Poleg omenjenih dveh sta priljubljena še moštva Golden State Warriors in Chicago Bulls. Pričakovati je, da se bo zanimanje Slovencev za ligo NBA še povečalo.

Najboljši komentatorji

Za kakovosten ogled tekem NBA v živo je pomemben tudi dober komentatorski tandem, ki dogajanje analizira in popestri. V angleškem jeziku veljajo za najboljše dolgoletni komentatorski ekipi na TNT (Reggie Miller, Shaquille O’Neal…) in ESPN (Jeff Van Gundy, Mark Jackson ”). Slovenski gledalci lahko uživajo v odličnem komentiranju Gašperja Plojla in Rada Trifunoviča na Sportklubu.

Prihodnost spremljanja NBA

Tehnološki napredek bo še izboljšal možnosti spremljanja lige NBA v živo. Pričakovati je interaktivne prenose v virtualni resničnosti, detajlne statistične podatke med tekmami in še več video vsebin na zahtevo za poglobljeno analiziranje. NBA bo še bolj dostopna navijačem po vsem svetu. Priljubljenost košarke in lige se bo le še povečevala.