Načrtovanje in sestavljanje otroške sobe

18 novembra, 2021 | Dom in vrt

Kje začeti?

Načrtovanje otroške sobe začnemo seveda na začetku. J Pri samem prostoru, ki ga imamo na voljo. Kakšne so mere prostora? Je dovolj naravne svetlobe? Bo otroška soba za enega, dva ali mogoče celo tri otroke?

Sestavljanje po elementih

Dobre otroške sobe so modularne, kar pomeni, da jih sestavljamo po elementih in po sklopih. Pri načrtovanju ne pozabimo, da so v optimalni sobi nujni trije sklopi:

  1. Prostor za počitek s posteljo in nočna omarica.
  2. Igralni kotiček s stoli, foteljem, mizico in nizko omaro za igrače.
  3. Shranjevalni kotiček za shranjevanje oblačil, posteljnine in igrač.

Elemente dodajamo glede na razpoložljivi prostor in potrebe otroka, njegovo starost in hobije.

Kaj pa, ko otrok zraste?

Večino otroških sob zlahka nadgradimo v mladinsko sobo. Zamenjamo manjšo posteljo z večjo, ko jo otrok preraste. Igralni kotiček se spremeni v študijski in delovni kotiček, ki ima pisalno mizo in omaro za shranjevanje zvezkov in knjig. Shranjevalni kotiček se prilagodi z večjimi omarami za več shranjevalnega prostora. Dodamo lahko več odprtih elementov za zabavno elektroniko, obešalno steno za oblačila in še kaj.

Varnost v otroški sobi

Že od najnežnejšega otroštva poskrbimo, da bodo otroci v svoji sobi varni. Pri tem igra veliko vlogo dizajn pohištva z mehkimi, zaobljenimi linijami in mehkimi ročaji. Na pogradu so nujna varovala pred padcem. Stenske omare naj bodo dobro pritrjene na steno. Razporeditev pohištva naj omogoča varno gibanje v sobi, ne pretiravajmo s številom elementov. Raje manj kot več.

Zaključek

Za nasvet pri opremljanju otroške sobe se obrnimo na strokovnjake iz salona pohištva Prevc. Ni tako enostavno, kot se zdi na prvi pogled, kajne? In svetujemo vam, da pri izbiri otroške ali mladinske sobe naj ne bo vodilo čim nižja cena. Otroci so naše največje bogastvo. Zaslužijo si najboljše, poleg kakovostne sobe tudi našo kakovostno pozornost in čas. Privoščimo jim tega v izobilju.

Več o otroških sobah:

https://prevc.si/ponudba_pohistva/otroske_sobe_in_mladinske_sobe/

O PODJETJU

Logo

Vsak začetek je poseben izziv in tako je bilo tudi leta 1994, ko se je začela pisati zgodba podjetja Prevc, saloni pohištva. Najprej z enim salonom v ljubljanskem BTC-ju v hali A, nato je podjetje leta 1998 razširilo svojo dejavnost na Gorenjsko, saj se je v Žabnici odprl pohištveni salon na 700 m2 , število zaposlenih pa se je iz dveh povečalo na sedem. Iz našega salona pa je prišla prva kuhinja po meri.

Dorfarje 17
4209 Žabnica
Slovenija

Telefon: 051 314 568


Ostale objave

Dom in vrt

23 avgusta, 2021

KATA

Shopfitting & Design Motivacija za dosego česa in možnosti zadovoljstva osebja (in posledično povečane produktivnosti) pomeni, kako pomembna je lahko dobro zasnovana pisarna. Od udobnega pohištva do barv za stenske barve je treba paziti, zato je pomoč pri poklicnih podjetjih za notranje oblikovanje  za vaš delovni prostor ključnega pomena kot kdaj koli prej. Študije kažejo: … Continued

Preberi več >

Električna kolesa postajajo vse bolj del našega prevoznega in športnega parka. Povečana ponudba na trgu odpira tudi vprašanje, kako kupiti električno kolo, da bom zadovoljen in mi kasneje ne bo žal za nakup. Večja dostopnost Najprej je potrebno vedeti, da so cene električnih koles postale bistveno bolj dostopne kot pred časom. Danes lahko kupite kvalitetno … Continued

Preberi več >