Videonadzor
Dom in vrt

Videonadzor

Čeprav bi morala biti varnost omrežja vedno glavna skrb vašega podjetja, ne smete zanemariti niti fizične varnosti. Dober način, da se zaščitite, je razmisliti o videonadzornem sistemu za svojo pisarno. Videonadzor je pomemben!

Zagotavljajo vam več funkcij – lahko odvrnejo kazniva dejanja, hkrati pa vam dajo jasno sliko katerega koli storilca, preprečijo nadlegovanje in celo izboljšajo produktivnost vaše organizacije. Z drugimi besedami, videonadzorni sistemi prinašajo veliko koristnih prednosti.

Pet največjih prednosti nadzornih sistemov vključuje:

 1. Povečan občutek varnosti

  Ko vzpostavite nadzorni sistem, sprejmete ukrepe za zaščito svojega podjetja. In s to zaščito prihaja tudi duševni mir. Vi in vaši zaposleni lahko svobodno delate brez skrbi zaradi vdorov in kraje, kar zmanjšuje stres v celotnem podjetju. Prav tako je manj verjetno, da bodo zaposleni zaradi dokazov, ki jih zajame nadzorni sistem, skrbeli za nadlegovanje in druga vprašanja, zaradi česar se bodo lahko bolj sprostili na delovnem mestu.

 2. Izboljšana produktivnost

  Ko zaposleni vedo, da jih snemajo, ponavadi zapravijo manj časa. 20% povprečnega delovnika porabimo za “ključne” in “pomembne” stvari, medtem ko 80% povprečnega delovnika porabimo za stvari, ki imajo “malo vrednosti” ali “nimajo vrednosti”. Kakršne koli očitne izgube časa, ki ste jih ujeli pred kamero, lahko opomnite.

Hkrati pa, če se uslužbenec trudi narediti nekaj dobrega, je lahko nagrajen. Posnetki katerega koli od teh dogodkov so dragoceni za izobraževanje in kadrovske namene.

 1. Odpravljene HR glavoboli

  Ne poročajo se vsi primeri nadlegovanja. Video nadzorni sistemi zagotavljajo nedvomen dokaz dogodkov, skupaj s časovnimi žigi in posnetki, ki jih je mogoče predvajati. Glede na sistem imajo tudi možnost snemanja zvoka. Če bi se pojavila kakšna težava (na primer fizična prepiritev ali nadlegovanje), lahko pregledate posnetke in si ogledate nepristransko, kaj se je zgodilo. To pa zmanjša glavobol s HR, tako da vam da trdne dokaze, ki vam omogočajo, da primere odločno zaključite.

 2. Zmanjšana možnost kaznivih dejanj

  Ko večina ljudi pomisli na videonadzor, pomisli na kamere, ki so tam za lovljenje kaznivih dejanj. Čeprav je to zagotovo njihova funkcija, pomagajo tudi preprečiti, da bi se kazniva dejanja sploh zgodila. Fotoaparati, ki so nameščeni v lasti vašega podjetja in okoli njega, lahko odvračajo od vandalizma in kraje

 3. Znižane zavarovalne premije

  Čeprav se razlikuje od primera do primera, lahko videonadzor močno zmanjša zavarovalne premije. Z nameščenimi kamerami lahko svoje podjetje zaščitite pred lažnimi zahtevki delavcev, nadlegovanjem in odškodninskimi zahtevki ter zmanjšanjem števila kaznivih dejanj. Z drugimi besedami, zmanjšuje tveganje za tožbo. To pa dolgoročno zniža ceno vašega zavarovanja.

Vse te prednosti vodijo do te končne točke. Verjetneje je, da bodo vaši zaposleni še naprej opravljali naloge, učinkovito delali odmore in se počutili varnejše na delovnem mestu, saj vedo, da na delovnem mestu vsak dan spremljajo napredni digitalni nadzorni sistem.