Kakšna starost otroka je previsoka za otroški voziček?

20 decembra, 2021 | Zabava

Otroški vozički so kot oblačila, otroci jih bodo enkrat prerastli – ampak kdaj?

Se vam zdi težko nehati uporabljati voziček? Ali menite, da se vsi sprašujejo zakaj se vaš otrok še vedno vozi v vozičku, namesto da hodi?

Čeprav je lahko za starše reševalno, pride trenutek, ko mora vaš otrok stati na lastnih nogah – in hoditi. Tu se smernice zameglijo in mnogi se sprašujejo, kakšna otroška starost je previsoka za otroški voziček?

Kakšna starost je previsoka za uporabo otroškega vozička?

Zdi se, da je to vprašanje predmet razprave že vrsto let in verjetno bo tako naprej še v prihodnosti. Ni določenih smernic, vendar se splošno mnenje nagiba k temu, da so otroci, starejši od 4 do 5 let, brez vozička.

Prehod se mora začeti pri približno 3 letih, ko je vaš otrok sposoben samozavestno hoditi in razumeti vaša navodila.

To bo morda zahtevalo malo potrpljenja in vztrajnosti z vaše strani – vaš otrok pa tega morda ne bo sprejel takoj.

Postopni proces kratkih sprehodov v kombinaciji s časom v vozičku bi lahko vašemu otroku pomagal, da se prilagodi spremembi – pri čemer bo vaša zdrava pamet ostala nedotaknjena.

Razlogi za upokojitev otroškega vozička

Če še vedno vozite svojega otroka naokoli, boste morda želeli razmisliti o naslednjem:

Otroci morajo biti aktivni

Obstajajo smernice o tem, koliko vadbe bi morali naši otroci vsak dan imeti.

Strokovnjaki menijo, da je čas, ko otrok sedi v vozičku, primerljiv z gledanjem televizije – mora biti omejeno. Svetujejo, da jih pripnete samo za največ 60 minut in se izogibate daljšemu bivanju v istem položaju.

Zdrava raven vadbe za mlajše od 5 let je priporočljiva vsaj 3 ure na dan. Ne govorimo o tem, da bi s svojim malčkom hoditi v telovadnico. To so lahko dejavnosti, kot so ples, plavanje, sprehod po parku ali celo igranje na vašem dvorišču – praktično vse, kar jih spravi v gibanje.

Otroški vozički lahko ovirajo

Trgovine z ozkimi prehodi in zasedenimi nakupovalnimi centri lahko preizkusijo vašo potrpežljivost in spretnosti. Tudi zakaj se zdi, da so stopnice prav povsod, kamor hočemo z dvigalom? Če vaši veliki otroci hodijo peš, je držanje za roko manj težavno kot podirati otroški voziček vsakih pet minut.

Starši podcenjujejo sposobnost hoje

Če je vaš otrok videti samozavesten in ne kaže zanimanja za vožnjo v vozičku, zakaj bi ga potem uporabljal?

Čeprav imajo krajše noge, lahko mnogi otroci premagajo večje razdalje – čeprav počasneje – kot jim priznavajo starši.

O PODJETJU

Logo

Spletna trgovina Bimbo je spletna trgovina z otroškimi vozički, otroško opremo, igračami, šolskimi torbami in vsem kar potrebuje otrok od rojstva pa vse tja do začetka šole. Bimbo je nastal po iskanju otroške opreme za naše malčke, ko smo ugotovili, da je pri nas določene priznane blagovne znamke skoraj nemogoče kupiti, zato z veseljem napišemo, da je Bimbo nastal od staršev za starše.

Južna cesta 20
6310 Izola
Slovenija

Telefon: 040 722 021


Ostale objave

Lepota in zdravje

15 marca, 2021

Hladno stiskana hrana za pse

Bi radi izvedeli več o hladno stiskani pasji hrani, kako je narejena, o sestavinah in prehranskih koristih za vašega ljubljenčka? Kaj je hladno stiskana pasja hrana? Hladno stiskanje je metoda priprave popolne pasje hrane pri nižjih temperaturah. Z uporabo metode hladnega stiskanja, naravne sestavine ohranijo ves okus, aromo, vitamine in hranilne vrednosti, ki so bistvenega … Continued

Preberi več >

Šport

23 decembra, 2020

Pride Shop

Spoštovani ljubitelji borilnih športov in veščin S ponosom vam predstavljamo našo spletno trgovino Pride Shop v kateri boste našli največjo ponudbo opreme za borilne športe najbolj cenjene in kvalitetne opreme, ki jo potrebujete za največja tekmovanja in treninge borilnih borilnih športov ali samo za rekreacijo in prosti čas. Pride Shop Široka ponudba različnih izdelkov so … Continued

Preberi več >